Sommerferie

Åkirkeby

Åkirkeby byder på både legeplads, oplevelsescenter, idyllisk natur, naturhistorie og et virkelig godt surdejsbrød!

Legepladsen ‘hedder ‘Gnejsen’ og er efter vores mening Bornholms bedste legeplads. Her kan både børn og voksne slå sig løs! Tag evt. et smut forbi legepladsen inden turen går til oplevelsescenteret NaturBornholm, så kan de lige komme af med lidt krudt, inden I fordyber jer i Bornholms naturhistorie.
På turen hjem bør I tage indenom Bager Dam, deres surdejsbrød er så lækkert og køb også gerne et par af deres lækre croissanter (det vil I ikke fortryde!).

Læså bør I ikke snyde jer selv for! Det er nok et af de mest fredfyldte og idylliske steder på Sydbornholm. Her er heste der græsser, fuglesang, åen der slynger sig, en jættestue og opleve vulkansk aske.
Man kan gå langs åen på de små hyggelige stier og over de mange små broer. Ofte går der heste og græsser i området, men de plejer nu at passe sig selv.
Langs åen er der skifersten med lag af vulkansk aske, hvor noget af det er 510 mio. år gammelt!
Går man over broen i folden og op ad trappen til marken, kommer man op til en høj ved navn Langhøj, her er en jættestue, som man kan kravle ind i – det synes børnene som regel er ret spændende.

Læså finder man lidt syd for Åkirkey. Man kan parkere på den lille p-plads ved Vasegård, der ligger lige ud til vejen.

Klintebakken i Åkirkeby ligger lige syd for NaturBornholm.
Her er bjergarter, som er så gamle, at man slet ikke forstår det! Det er et spændende sted og et godt spot til at indtage madpakken.

Der er mulighed for parkering på p-pladsen, der ligger lige ud til Limensgade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *