Sommerferie

5-dages Must See på Bornholm for børnefamilier

Denne guide er lavet ud fra tanken om, at der skal være tid til afslapning, nærvær samt fordybelse i de enkelte aktiviteter og attraktioner samtidig med, at man ikke behøver stresse videre til det næste sted, fordi man gerne vil nå at se så meget som muligt. Vi plejer selv at tage det i børnenes tempo, men selvfølgelig også med øje for hvad os forældre kan overskue og har lyst til.

Guiden er lavet som en ’5 dages Must See’, men I kan selvfølgelig plukke ud af de forskellige idéer og sammensætte dagene, som det passer jer og jeres børn.

Se også vores Instagramprofil Børnenes Bornholm for endnu mere inspiration til naturoplevelser, legepladser, børnevenlige attraktioner m.m. I kan selvfølgelig også blive inspireret her på siden.

*Guiden indeholder ikke reklame kun anbefalinger!

Dag 1

Brændesgårdshaven & aftensmad i Svaneke

Start gerne ferien i den hyggelige forlystelsespark Brændesgårdshaven. Her kan man snildt bruge mange timer på leg, se på dyr, bade i vandland, sejltur på søen, hoppeborg, minigolf og meget andet.
Medbring evt. en god madpakke (og selvfølgelig en masse snacks) og nyd den ét af de mange dejlige steder i haven.
Både børn og voksne er som regel godt brugte efter en dag i Brændesgårdshaven, så vi anbefaler nem aftensmad, som fx kan indtages på én af de mange restauranter eller på Røgeriet i Svaneke, som ligger få km derfra.

Dag 2

Svartingedalen, Hasle Røgeri, Kabyssen, Hasle fælled og Havnebadet i Hasle.

Bornholm er jo kendt for den unikke natur, så mens I er her, vil vi klart anbefale jer en gåtur i Svartingedalen. Her kan børnene gå på opdagelse, og forældrene kan få et lille pusterum. Svartingedalen er en helt særlig oplevelse med en nærmest eventyrlig stemning! For at komme til dalen kan man parkere ved Åhalsegård i Rutsker. Man vælger selvfølgelig selv hvor langt man vil gå – man kan gå lidt ind i dalen og tilbage igen, når man kan mærke på børnene, at det er tid til at vende om, eller man kan gå hele turen fra Åhalsegård til Simblegårdsvej og tilbage igen (5 km i alt). Gåturen i dalen er smuk fra start til slut, så uanset hvor langt I vælger at gå, vil I få en oplevelse.
Turen er ikke egnet til klapvogn/barnevogn. Hvis I har brug for at få sådan en med, så anbefaler vi i stedet en tur til Pyritsøen ved Sorthat-Muleby, hvor man kan køre ned ad Havvej og gå en tur med havet på den ene side og de smukke søer på den anden. Der kommer en enkelt trappe, hvis man vil hele vejen rundt – og ellers kan vi anbefale, at tage en skovsti fra Havvej ind til en fin og nyrenoveret naturlegeplads.

Både Svartingedalen og Sorthat-Muleby ligger tæt på Hasle, hvor I kan nyde en frokost på Hasle Røgeri og derefter kan børnene lege på den rigtig fine legeplads lige ved siden af (på Hasle Fælled). Hvis vejret er til det, så snup en badetur i Havnebadet på Hasle havn.
Et andet sted at nyde sin frokost er hos Kabyssen, som ligger på Hasle havn. Spisestedet ligger lige ned til en lille børnevenlig strand, så mens forældrene nyder resten af frokosten, kan børnene lege i sandet og vandet.

Hvis der er mere energi tilbage, kan vi anbefale at køre til Kultippen, som også ligger syd for Hasle ved Sorthat-Muleby. Et fantastisk flot og unikt område, som minder om et månelandskab ud til kysten, hvor børnene kan bruge masser af krudt på at løbe op og ned ad det bakkede landskab. Der er parkeringsplads lige ved.

Dag 3

Rovfugleshow, Fru Petersens Café & Naturlegepladsen i Hareløkkerne

På Bornholms Rovfugleshow kan man opleve alt lige fra rovfugle til krybdyr og heste. Der er noget for alle aldre, og det er spændende og imponerende at se og høre om de flotte rovfugle.
Efter nogle spændende timer med rovfugle, kan vi anbefale at gå ombord på ”ta’selv” kagebordet på Fru Petersens Café i Østermarie. Et hit for børnene!
Hvis der er mere energi kunne turen gå til Naturlegepladsen og Musestien i Hareløkkerne i Almindingen. Et skønt sted midt i skoven, hvor børnene kan klatre, vippe, gynge og gå den hyggelige tur på musestien, som kun er 300 m lang.

Dag 4

Strandtur på Balka, Nettis, Sandskulpturpark, Frokost i Snogebæk & legepladsen ved Bækkely

Sandskulpturparken i Nexø er kunst for både store og små. Udstillingen er åben henover sommeren.
Efter I har oplevet sandskulpturerne, kan I køre til Snogebæk og nyde lækker hjemmelavet is hos Nettis. Herefter er det måske tid til et par timer på stranden, og hvorfor ikke smutte på Balka strand som ligger i gåafstand til Nettis. På Balka er der ofte forskellige aktiviteter, så måske I kan prøve en tur på SUP-board. Frokost eller aftensmad kan nydes på en af de mange børnevenlige restauranter i Snogebæk.
Skal det sidste energi bruges, kan I tage et smut på den hyggelige legeplads ved Bækkely.

Dag 5

Lykkelund Gedemejeri, Chris & Mario, Café Rosa, hoppe på klipper, Minigolf, Kobbeåen og Stavehøl

Har man mindre børn er Lykkelund Gedemejeri & Besøgsgård en anbefaling. Her bor klappegrise, geder, æsler, påfugle, ponyer, hunde, katte og mange flere dyr. Der er også en naturlegeplads, forskellige aktiviteter og en lille café.
Herefter kan frokosten spises på en Gudhjems mange restauranter, nyd en is hos ’Chris & Mario’ eller bagværk hos idylliske ’Café Rosa’. Sørg lige for at hoppe rundt på klipperne i Gudhjem, det er et must når man er på Bornholm og overraskende sjovt – også for forældrene.

Tag et slag minigolf hos Bornpark Minigolf eller gå en tur ved Kobbeåen og Stavehøl vandfald, hvor naturen nogle steder er ren magi. Den nemmeste vej til vandfaldet er fra p-pladsen på Kobbevej, her er et skilt, der viser vej til vandfaldet (ca. 600 m). Hvis man vil gå en længere og virkelig idyllisk vej langs Kobbeåen, kan man parkere på p-pladsen ved havet på Melstedvej (turen til Stavehøl vandfald og tilbage til p-pladsen er ca. 4-5 km). Den lange tur er ikke egnet til klapvogn/barnevogn.

Vi håber, at den guide kan være god inspiration til jeres ferie!
Vi er altid interesseret i at modtage ris og ros, da vi arbejder på at målrette vores indhold på hjemmesiden samt på Instagram og Facebook, så skriv endelig til os, hvis I har noget på hjerte.
Har I tips og anbefalinger, er I selvfølgelig også mere en velkomne til at skrive til os på Instagram eller Facebook.
Vi laver gerne samarbejder med virksomheder, som bl.a. har børnefamilier som målgruppe. Skriv en mail til os på info@boernenesbornholm.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *