Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nat i Naturen

2 september, 2023 kl. 19:30

Nat i Naturen – mørket er din ven….

“Nat i Naturen” ved Hammershus d. 2. til 3. september bliver en uforglemmelig oplevelse.
Der er masser af aktiviteter og tilbud, både til dig der ikke er så vant til nat i naturen, og til dig der har været derude før, men gerne vil prøve noget mere. Bornholms Middelaldercenter deltager naturligvis med en spændende aftentur på Borgen.
Nordeuropas største borgruin på en af verdens smukkeste beliggenheder! Hammershus er de tydelige ruiner fra en stor, over 700 år gammel borg på toppen af mægtige klipper med udsigt over Østersøen.
Med en af vores dygtige formidlere i middelalderdragt kan du opleve historien komme til live på Hammershus.

Aftenturen er en sanseoplevelse. Vi belyser selv ruinerne med flagermuslygter og oplever Bornholms vigtigste middelalderlige fortidslevn i stemningsfuld skumring og mørke.
Med flagermuslygter i hånden går vi op på borgen. Formidleren fortæller undervejs om Hammershus’ historie.

Borgens begyndelse er stadig meget gådefuldt. Hvornår blev Hammershus bygget og af hvem? Hvilken rolle spillede den i magtkampen mellem konge og kirke? Hvilken betydning fik den senere, f.eks. i bornholmernes frihedskamp og til sidst som statsfængsel?
Mens vi kommer rundt på den store ruin, fortæller formidleren om borgens roller igennem tiden og om herredømmet på Bornholm.
I den særlige stemning i skumringstiden er der plads til nogle af de historier om Hammershus, som I sandsynligvis aldrig har hørt før. Formidleren tager Jer med på en sanserejse igennem det spændende borgkomplekses historie. Gennem fortællingerne får I en indsigt i de vigtigste historiske hændelser, der har udspillet sig på Hammershus.
På denne tur fornemmer man historiens vingesus på vores vigtigste fortidsminde fra middelalderen.

Turen starter kl. 19.30.
Mødested: fra Servicebygningen på P-pladsen for busser.

Detaljer

Dato:
2 september, 2023
Tidspunkt:
19:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/315360751156841?ref=newsfeed

Sted

Hammershus