Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Middelaldertræf – Bornholms Middelaldercenter

17 juli kl. 10:00 - 22 juli kl. 17:00

“I uge 29 flytter hundredvis af middelalderentusiaster ind på middelaldercentret for at leve som i middelalderen – og alle gæster er velkomne til at besøge dem.
Pladsen bugner af historiske telte, hvor du kan handle, spise, se folkene arbejde og prøve nogle af de mange aktiviteter, de forskellige grupper tilbyder.
Vi har den store ære at 2 soldater fra kampgruppen Skt. Laurentius Fraternum er blevet indstillet til at blive slået til riddere under træffet. De skal derfor gennemgå en 2-dags ceremoni før ridderslaget givet af en eksisterende ridder (ovrefra). Den historiske ceremoni er forsøgt genskabt efter middelalderens traditioner.
På Middelaldertræffet kan du i år opleve en fantastisk blanding af gamle håndværk og salgsboder.
Du kan selv snitte en ske i træ hos trædrejeren eller hugge runer i sten hos Runeristeren. Der er salg af alt muligt vikinge- og middelalderudstyr, skind, mjød, stof og uldgarn – og i Bazaren kan du gøre et scoop, for det er en ”genbrugsbutik” hvor middelalderfolkene sælger eller bytter det historiske grej, tøj, keramik og lignende de ikke længere skal bruge-
Der er liv, markedsstemning, musik og masser af aktiviteter hele dagen. Undervejs kan der købes mad forskellige steder, som vanligt i indgangen og i museumsbutikken ved sørøverpladsen, men under træffet er der også fyldte pandekager på pladsen og flere menuer i Stormandens lille Kro. I havehuset kan der købes øl, mjød og grill-selv-pølser.
Musikgruppen er tyske Turas Math, som med humor, hygge og masser af god musik sætter baggrunden for total oplevelsen. De er prikken over i’et når man går rundt og hygger til lyden af smedens hammer, bødkerens høvle, dukketeateret, soldaterne der slås og kokkens snitten af grønsager og en masse andet spændende anno 1350.
Kom og lyt til Turas Math, tirsdag til lørdag.
Claudia Krebs: fløjte, sang
Burkhardt Giermann: gurdy-gurdy, sækkepibe, duduk
Wojciech Swiatek: guitar, trommer, vokal
Rod Kück: percussion, kæbeharpe
Det bliver en fest uden lige!

Sted

Bornholms Middelaldercenter
Stangevej 1
Gudhjem, 3760
+ Google Maps